2013-08-29 19:14:32• hírek • Póti Orsolya

Festménykiállítás látogatható közel egy hónapon át

Kiállítás nyílt Belánszky-Demkó Beáta és Moldovan Cristina festőművészek alkotásaiból augusztus 29-én a Szatmár Megyei Tanács galériájában. A kiállítás szeptember 18-ig látogatható.

Közel egy hónapon keresztül, szeptember 18-ig két festőművésznő alkotásai tekinthetőek meg a Szatmár Megyei Tanács galériájában. A tárlat megnyitójára augusztus 29-én, csütörtök délután 15 órától került sor a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében.

A képzőművészeti kiállítások kedvelői ez alkalommal Belánszky-Demkó Beáta magyarországi festőművésznő és a szatmári Moldovan Cristina alkotásait  vehetik szemügyre.

A szatmári születésű, de már több mint 20 éve Magyarországon élő Belánszky-Demkó Beáta 2010 óta a Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagja. Az elmúlt években több csoportos és egyéni kiállítására sor került úgy Magyarországon, mint itthon. A művésznő kedvenc témái az absztrakt, a portré, a tájkép és az életkép.

"Belánszky-Demkó Beátát csupán egyetlen egy dolog vezérli, ami nem más, mint a belső csend megélése. Alkotásai ezért tekinthetőek a belső csend keresése közben keletkezett melléktermékeknek. A festészettel nincs célja, nem akar ezzel másoknak örömet szerezni, nem akarja megváltani vele a világot, nem akar szépet és jót teremteni" - mondta el Gergely Csaba, az egyesület elnöke.

Moldovan Cristina alkotásait már több alkalommal is láthattuk Szatmárnémetiben, de a megyeközponton kívül, sőt határon túl is bemutatkozott már számtalanszor. 2008 óta aktív tagja a Szatmári Képzőművészek Egyesületének, részt vesz  annak szinte minden közös kiállításán, illetve az alkotótáborokba is szívesen ellátogat.

A művésznő képzőművészeti pályafutását temperával és színes ceruzával kezdi, majd kipróbálja és szívesen alkalmazza a pasztell és az akril bonyolultabb technikáját.

"Moldovan Cristina színei, a női lélekre jellemző finom, pasztellszínek. Kerüli az erős színhatásokat, erős kontrasztokat. Képein dominálnak a meleg színek világos tónusai, árnyalatai. Egyes alkotásai dekoratív hatásukkal vonják magukra a szemlélődő figyelmét. Színvilágának szinte gyógyító, léleknyugtató hatása van" - magyarázta Gergely.

A rendezvény alatt Roxana Gheorghiu és Vékony Joe, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ munkatársai szolgáltatták a zenét.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: